Bursa
17°

HAFİF YAĞMUR

YAŞAR TÜRK DAĞDER GENEL BAŞKANLIĞA TEKRAR ADAY

Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan DağDer Mayıs ayında Olağan Genel Kurulunu yapmaya hazırlanıyor. DAĞDER Başkanı Yaşar Türk Mayıs’ta yapılacak olan olağan genel kurulda tekrar aday olacağını bir basın açıklaması ile açıkladı.

28 Mart 2022 14:54
0

BEĞENDİM

2019 Yılından bu yana devam ettirdiği görevinde birçok projeye imza atan Yaşar Türk, “Görevimde 3 yılın dolmasına çok az bir süre kaldı. Bu 3 yıllık zaman diliminde maalesef Dünya’da ve ülkemizde pandemi sebebiyle hayatlar yok olmuş, sosyal hayatımız, ekonomik hayatımız hatta aile ve akraba iletişimlerimizde sekteye uğramış, toplumsal psikolojilerimizin zarar gördüğü anlar olmuştur. Bunların yanında bir sürü kurum, kuruluş, büyük ve küçük işletmeler, dernekler faaliyette bulunamamıştır. Bizler de DAĞ-DER yönetimi olarak zor şartlar içerisinde ne faaliyetlerimizden ne de hemşerilerimizin yanında olmaktan geri kalmadık. Zorlu karantina dönemlerinde her zaman hemşerilerimizin yanında olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ihmal etmedik” dedi.

Dağ-Der’in Kamu Yararına Dernek Olması İçin Büyük Gayretler Verdik

36 yıl sonra atılan en önemli adımlardan birinin DAĞ-DER’in dernek statüsünden kamu yararına dernek statüsünde geçiş olduğunu belirten Türk, Hayallerimizden bir tanesi gerçekleştirerek dernek statüsünden çıkıp kamu yararına dernek statüsüne geçtik. Verdiğimiz yoğun gayretler sonucunda 13 Ocak 2021 yılında Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla resmi bir ünvan kazandığını belirtti.

Dağ İlçerinde Eğitimin Aksamaması İçin 300 Adet Tablet Dağıttık

Pandemi dönemin de hayatımıza giren uzaktan eğitim modeline ulaşımı arttırmak amacıyla dağ köylerine tablet yardımı yaptıklarını belirten Türk, “Özellikle pandemi döneminde okullarımız uzaktan eğitime geçtiklerinde, Dağ ilçelerimizde bulunan öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri için 300 adet tablet dağıtarak yöre çocuklarımızın düzenli eğitim almalarına katkı sağlamış olduk. Bunun yanında 19. Dönem Yönetiminin tavsiyesi üzerine TBMM Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın kanun teklifi vermesiyle birlikte, interneti olmayan bölgeler de GSM operatörlerinin devlet destekli internet götürülmesini zorunlu kılan kanunun çıkmasına katkı sağlanmıştır. Bu dönem de üniversite öğrencilerimizi de yalnız bırakmayıp burs programları düzenleyerek onların bu zorlu pandemi dönemin de yanlarında olduk” dedi.

Hayır Çarşılarını Açarak İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımızın Yanında Olduk

İlklere imza atmaya devam ederek Dağ İlçelerine Hayır Çarşılarını kazandırdıklarını belirten Yaşar Türk, bununla birlikte dağ ilçelerimize hayır çarşıları adı altında ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin, çocuk, erkek ve kadınlarımızın ihtiyacı olabilecek giysi, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak, mutfak malzemeleri vb. ürünleri bulundurarak ücretsiz dağıtımlarını sağladık” dedi.

Yeniden İlklere İmza Atmak İçin Geliyoruz

Projelerinin bitmediğini belirten Yaşar Türk, Pandemi şartlarına rağmen yaptığımız çalışmalar ile adımızdan sıklıkla söz ettirdik. 20. Dönemde de yöremize, vatandaşlarımıza ve derneğimize daha yapacak çok hizmetimiz olduğuna inandığımız için aday olduk. 20.Döneme seçildiğimiz taktirde yeni kurulacak ekimizde samimi, ilkeli, çalışkan iş insanlarıyla, akademisyenler, mali müşavirler, dernek başkanlarımız din görevlilerimiz yani liyakat sahibi arkadaşlarımızı da ekibimize katarak daha güzel işlere yine ilkleri yaşatma konusunda yolumuza devam etmek istiyoruz.

Hem kalıcı hem de gelir getirici projelerimiz ile tekrardan adayız

Yemek kültürünün öne çıktığı, eğitim alanında, spor alanında, tarımda, kırsal turizmde, kültürel faaliyetler de gençlik alanında, spor alanında, tarımda, turizm de kültürel faaliyetler de tarihi alanda da en çok şehidi veren yöremize, ecdadımıza yakışır, onları yad etmek için projelerimizin olduğunu sizlere belirtmek isterim. Yeni kurulacak ekipte öncelikle ekip çalışmasına, istişare kültürüne inanan, ben değil biz diyebilen, samimi, dürüst ilkeleri olan, özlemleri ve hasretleri olan anlayışla 20.döneme hazır olduğumuza ifade etmek istiyorum. Dün yapabildiysek bugünde daha iyisini yapabileceğimize olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

<'https://www.habercimiz.net/wp-content/uploads/2024/02/300x600_mucadele_banner.gif'>

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r