Bursa
10°

AÇIK

  • ÖNEMLİ SERVİSLER
  • FİNANS
  • KULLANICILAR
  • İNTERAKTİF
  • GÜNLÜK BİLGİLER
  • Habercimiz.net
  • Gündem
  • Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na ziyaretler sürüyor

Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na ziyaretler sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85 yıl önce ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı'na ziyaretler sürüyor.

10 Kasım 2023 12:25
0

BEĞENDİM

Sarayın Harem bölümündeki 71 numaralı odayı ziyaret etmek isteyen 7’den 70’e her yaştan kişi, saat 07.30 itibarıyla Dolmabahçe’ye gelmeye başladı. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği 09.05’e kadar odaya yapılan ziyaretler, anma töreni nedeniyle kısa süreliğine durduruldu. Törenin ardından ziyaretçiler, yeniden odaya alınmaya başlandı.

Sarayın önünde uzun kuyruk oluşturan ziyaretçiler, 71 numaralı odaya girdiklerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de yaşamını yitirdiği Türk bayrağı örtülü yatağa karanfiller bıraktı. Bazıları bu anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alırken bazıları gözyaşlarını tutamadı.

– “Ata’ya saygımızı, minnetimizi sunmak çok güzel”

Tarifsiz bir duygu içinde olduğunu söyleyen Nermin Çamsarılıoğlu, “Burada olmak çok güzel. Ata’ya saygımızı, minnetimizi sunmak çok güzel. Gurur verici. İyi ki buradayım. Çok kalabalık. Herkes gelmeli. Allah rahmet eylesin. Sevgi dolu dileklerimizi sunmak için geldik.” dedi.

Kızı Duygu Çamsarılıoğlu da burada bulunmanın kendisi için onur verici olduğunu ifade etti.

Ahmet Akman, “Sabahın erken saatlerinde Ata’mızı yine yalnız bırakmadık. Bütün dünya liderleri bile Ata’mızın büyüklüğünü biliyorlar. Ne kadar kasım geçse dahi o hala burada. Ne mutlu Türk’üm diyene.” şeklinde konuştu.

– “Bütün gençler ağladı”

Çok duygulu olduğunu dile getiren Hamide Turan, “Her sene 10 Kasım’da gelirim mutlaka. Adana’dan 29 Ekim ve 10 Kasım için geldim. Cumhuriyet’in de 100. yıl dönümü kutlamalarıydı. O yüzden çok sevindik, burada da çok üzüldük. Çok yaslıyız. Aşırı kalabalık ve aşırı duygulu insanlar. Bütün gençler ağladı. Herkes, hepimiz ağladık. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun.” ifadelerini kullandı.

Gülten Kurtöz de ziyarette gözlerinin dolduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınların yolunun açıldığını, Türkiye’deki kadınların bunun değerini bilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya’da doğduğunu dile getiren Kurtöz, Avrupa’da kadınların seçim hakkını almak için mücadele verdiğini, kendilerine ise bu hakkın hediye edildiğini belirterek Atatürk’e teşekkür etti.

Aysel Kalmaz da Konya’dan geldiklerini belirterek, “Ata’mızı anmak, onu daima yad etmek, hiç unutmamak için geldik. İnanılmaz duygulandım yani utanmasam ağlayacaktım aslında. Utanacak da bir şey yok, dökeyim gözyaşlarımı. İyi ki buradayım. İyi ki Ata’mın yanına geldim.” diye konuştu.

<'https://www.habercimiz.net/wp-content/uploads/2024/02/300x600_mucadele_banner.gif'>

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r