“Limak enerji 5 milyon insanın hayatını aydınlatıyor”
Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden birisi olduklarını ifade eden Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce “Elektriğin her alanında Limak Enerji olarak varız. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde elektrik santralleri, barajlar, güneş panellerimiz mevcut. Güney Marmara’da yaklaşık 5 milyon insanın elektriğini veren büyük bir şirket olarak 3000 kişilik büyük bir aileyiz.” dedi.
“Daha uygun maliyetlerle geniş kitlelere dijitalle ulaşıyoruz”
Limak enerjinin 12 kişilik profesyonel bir kurumsal iletişim ekibine sahip olduğunu söyleyen Yüce, şirket içi yapılanmada iletişimden faydalandıklarını belirtti. 5 milyon insana hizmet veren bir kurum olarak sosyal sorumluluk projelerinin de önemini vurgulayan Yüce, birçok proje ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kurumsal İletişim Müdürü Yüce, yeni gelişen dijital hayatı takip ettiklerini belirterek, “Son yıllarda ağırlıklı olarak dijital iletişim yapıyoruz. Çünkü dijital iletişim, dijital marketing, halkla ilişkiler hayatımızın tamamına nüfuz etmiş durumda. Pandemi ile iletişimin büyük bir kısmı artık dijitale kaydı. Dijital gelişmeleri takip eden ve önemseyen bir grup olarak bu gelişmeleri şirkete uyguluyor, böylece daha uygun maliyetlerle daha geniş kitlelere şirketimizin amacını anlatabiliyoruz.” dedi.
“Bizim için motivasyon ve marka aidiyeti önemli”
Kurumsal İletişim Müdürü Yüce, çalışma arkadaşlarının kurum içi iletişim kapsamında motivasyon ve marka aidiyetlerini yükseltecek faaliyetleri önemsediklerini belirtti. Yüce; “Bu kapsamda yemek temalı festivaller, sinema geceleri düzenlerken bununla birlikte çalışma arkadaşlarımızın katılıp mesai saati dışında sosyalleşebilecekleri müzik korosu, tiyatro topluluğu ve çevre timi kulüplerimiz var. Bunların dışında voleybol, basketbol ve futbol turnuvaları da yapıyoruz. Aslında tüm bu etkinliklerin amacı, çalışma arkadaşlarımızın çalıştıkları şirketlere olan aidiyetlerinin artmasını sağlamak ve mesai dışında şirket kültürünün devamlılığını sağlamak. Bir şirketin kültürü yoksa sadece para vererek, çalışanlarınızı oraya bağlayamazsınız. Çalışanlarınızın çalıştıkları anda mutlu olmaları lazım, Limak Holding olarak buna dikkat ediyoruz. Diğer şirketlerden farklı olarak kurumsal iletişim ve insan kaynakları departmanlarımız birlikte çalışıyor. Bu birliktelikteki amaç personelin mutluluğunu ve motivasyonunu arttırmaktır. Bunun için çalışanlarımızın özel günlerini unutmuyor bunun kurum kültürü olarak geri döndüğüne inanıyoruz.” dedi.
“Yaratıcı fikirleri sürdürülebilir kılmak, başarıyı getirir”
Müşteri ilişkilerinin iyi gerçekleştirilemediği ve arızanın hızla giderilemediği dönemleri hatırlatan Yüce, eski ile yeni zaman arasındaki farkın hissettirilebilmesinin önemli olduğuna şu sözlerle dikkat çekti: “Çocukluğumuzda elektrikler gittiğinde gelmesi beklenmezdi, yatar uyurduk. İletişim araçlarına her an ulaşılamazdı. Oysa şimdi öyle değil. Biz bu değişimi anlatabilmenin en iyi yollarından birisinin grafiti olduğunu düşündük. Yeniçağın hareketli sanatı olan grafiti, içerdeki enerjiyi dışa vuruyor. Trafolar, şehrin her yerinde olan reklam mecralarımızdı, gri ve soğuk duruyorlardı. Bizde grafiti kullanarak trafoları boyamak istedik. Ayrıca bu renklendirme işleminde sosyal sorumluluk konularına da yer verdik. Bu çalışmamız ile ulusal basında ses getirdik. Enerji Bakanlığı, Türkiye’de yer alan diğer enerji şirketlerinin de trafoları renklendirmesi üzerine harekete geçti. Küçük bir ofisten çıkan bir fikir ile tüm Türkiye’yi etkileyebileceğinizin örneğidir bu. Yaratıcı bir fikriniz varsa ve sürdürülebilir kılıyorsanız bu fikrinizi, muhakkak insanlar ona değer verecektir. Çok büyük bütçeli projeler olmasına gerek yok ama sizi çok iyi yerlere taşıyabilirler. Mesela dört yıldır Ekim ayında meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle sokak lambalarını pembe yakıyoruz. Ayrıca projelerimizde özgünlüğü önemsiyoruz. Sizde çalışma hayatınızda başkaları gibi olmamaya çalışırsanız başarılı olursunuz çünkü başkaları gibi olursanız herkes gibi olursunuz herkes demek kuru kalabalık demektir. Bu alana ilgisi olan gençlere birinci tavsiyem, vazgeçmemeleri. Karşılaştıkları zorluklarda ve olumsuzluklarda pes etmemeleri. Halkla ilişkiler çok stratejik bir meslek olarak içinde kriz ve ilişki yönetimini barındırıyor. İkinci tavsiye olarak kendilerine rakiplerinden farklı özellikler katabilmeleri önemli. Bu onları onurlandırır ve yaptıkları işlerle anılmalarını sağlar. Yaratıcı ve özgüveni olan insanlar olursanız güzel işlere ve bahsettiğim örneklerdeki gibi özgün projelere imza atabilirsiniz.”
Genç muhabirler Limak enerji kurumsal iletişim müdürü Yusuf Ziya Yüceye soruları içtenlikle yanıtladığı için teşekkür etti.
YUSUF ZİYA YÜCE KİMDİR?
1983 Trabzon doğumlu iletişim uzmanı. Selçuk Üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım mezunu Afyon Kocatepe Üniversitesi işletme anabilim dalı pazarlama bölümünde yüksek lisans yapmış 15 yıldır iletişim sektöründe çalışıyor. 8 yıldır öğretim görevlisi olarak çalışıyor, işini seven bir arkadaş diyebiliriz.
RÖPORTAJ: FEYZANUR KARDAŞ VE BEYZA CANBAZ
DÜZENLEYEN : CANSU DEMİRAY
FOTO MUHABİR: ÖZGE KURU
UNCATEGORİZED
04 Ekim 2024GÜNDEM
04 Ekim 2024GÜNDEM
04 Ekim 2024GENEL
04 Ekim 2024