Bursa
10°

AÇIK

  • ÖNEMLİ SERVİSLER
  • FİNANS
  • KULLANICILAR
  • İNTERAKTİF
  • GÜNLÜK BİLGİLER

Osmaneli’de çiftçilere 10 bin 500 marul fidesi dağıtıldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından seracılık yapan 4 çiftçiye, "Kışlık Sebze Projesi" kapsamında

20 Ekim 2023 13:12
0

BEĞENDİM

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen, sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, çiftçilerin maliyetinin azaltılması, projesi kapsamında Bilecik il merkezi ve Osmaneli’de de yüzde 50 hibe ile yetiştiricilere marul fidesi dağıtımı yapıldı.

Dağıtılan marul fidelerinin çiftçilere teslim eden Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, yaptığı açıklamada her daim çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.

Devletin üreticileri desteklemeye devam ettiğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

“Bugün ilçemizde seracılık yapan 4 çiftçimize 10 bin 500 adet marul fidesi dağıtmak için buradayız. Üretimi artırma adına yapılan projeler, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin destekleriyle yürüttüğümüz projeler sayesinde sebze üreticilerimizin yüksek verimli çeşitlerle karlı bir üretim yapmalarını sağlamak ve alternatif ürünlerle karlılıklarını artırmalarını temin etmek için böyle bir proje uygulama koyduk. Yeter ki çiftçilerimiz üretsinler. Her daim çiftçilerimizin hizmetkarıyız. Projemiz önce çiftçilerimize sonra memleketimize hayırlı ve bol kazançlı olsun.”

Uzun yıllar ilçede seracılık yapan çiftçi Yusuf Kaba ise destekte bulunan kurumlara teşekkür ederek, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldığı destekler sayesinde daha karlı ve kaliteli üretim yaptığını dile getirdi.

<'https://www.habercimiz.net/wp-content/uploads/2024/02/300x600_mucadele_banner.gif'>

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r